Terug naar programma

Woordroute van Maud Vanhauwaert & Siel Verhanneman

15 maart van 19:00 tot 21:00
Muziekcentrum Track

Maud Vanhauwaert (°1984) is schrijver en theatermaker. Voor haar poëziedebuut Ik ben mogelijk (2011) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel Wij zijn evenwijdig_ (2014) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck- wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances trad ze op, op radio en tv, in binnen en buitenland, van opera tot schapenstal.  Ze werd aangesteld tot ereburger van de stad Veurne. In 2018 en 2019 is ze stadsdichter van Antwerpen.

Lettertype Siel Verhanneman (°1989) woont en werkt in Kortrijk. Sinds 2012 publiceert ze poëzie en proza over angst, verdriet, liefde en rouw. Siel bracht reeds twee dichtbundels uit, Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd (2016) en Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn (2017) bij uitgeverij Manteau. Ze publiceerde intussen ook het kortverhaal De dode vogel en het meisje (2018) in eigen beheer met de Kortrijkse kunstenares Jerina Malfait en Cato Oyen. Haar prozadebuut verschijnt in mei 2019. Voor deze interventie werkt Siel opnieuw samen met Jerina Malfait.

Laat je op deze route ook verrassen door Lettertype Martijn Verhelst, Frederic Deschamps en leerlingen van het conservatorium Kortrijk.

Tickets

Deze activiteit is deel van het betalend aanbod.

  • Normaal tarief: € 10
  • Jongerentarief (-26): € 5
Koop tickets