Terug naar programma

Woordroute van Jeroen Olyslaegers & Vere Verheecke

15 maart van 19:00 tot 21:00
Muziekcentrum Track

Jeroen Olyslaegers (°1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans Wij (2009) en Winst (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. Met de roman Wil (2016) zette hij het sluitstuk op zijn trilogie. Het boek werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza, de F. Bordewijk-prijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en de Inktaap. Jeroen Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen.

Hij gaat in literair dialoog met Lettertype Vere Verheecke (°1999) uit Kortrijk, deze sociaal-cultureel werker in spe heeft een zwak voor musicals en vooral mooie woorden. Ze is schrijfster van musicalrecensies, brieven die ze nooit verstuurt en poëzie waarmee ze derde werd in de nationale finale van de Kunstbende. Ze is steeds op zoek naar balans en vreemde verhalen.

Laat je op deze route ook verrassen door Lettertype Laura Nollet, auteur Yasmien Naciri en leerlingen van het conservatorium Kortrijk.

Tickets

Deze activiteit is deel van het betalend aanbod.

  • Normaal tarief: € 10
  • Jongerentarief (-26): € 5
Koop tickets