Terug naar programma

Woordroute van Carmien Michels, Imane Ghislaine & Siebrand Craeynest

15 maart van 19:00 tot 21:00
Muziekcentrum Track

Carmien Michels (°1990) danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze schreef de romans We zijn water (2013) en Vraag het aan de bliksem (2015). In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. In november 2017 verscheen haar poëziedebuut We komen van ver bij Polis. Ze wordt vergezeld door maar liefst twee Lettertypes, Imane Ghislaine en Siebrand Craeynest.

Imane Ghislaine (°2001) verhuisde als éénjarige Maneblusser naar de grens van Deurne-Zuid en Borgerhout waar ze haar liefde voor poëzie vond in allerlei kleine wedstrijdjes. Daarna trok ze naar Kortrijk, en drie maanden nadat ze in de stad kwam wonen, was ze één van de winnaars van de Wondere Pluim Antwerpen 2013. Sindsdien probeert ze de literaire sporen die ze in Antwerpen heeft achtergelaten in Kortrijk te vinden. Nu schrijft ze als 17-jarige over alles wat opvalt en verstopt zit, wat pijnlijk is of deugd doet, wat kwetsbaar is of macht heeft.

Siebrand Craeynest (°1993) is een Kortrijkse rapper, moraalwetenschapper en bezieler van Auw La, het maandelijks podium voor woordkunst dat doorgaat in de faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de UGent. Hij is één van de drijvende krachten van het hiphophuis De Stroate in Kortrijk.

Laat je op deze route ook verrassen door de winnaar van de poëziewedstrijd, georganiseerd door Pand.A en Prisca Nishimwe.

Tickets

Deze activiteit is deel van het betalend aanbod.

  • Normaal tarief: € 10
  • Jongerentarief (-26): € 5
Koop tickets