vrijhaven: De Windvangers

19 maart van 11u30 tot 12u30
online

De Windvangers met Kenny Callens, Peter Holvoet-Hanssen en Ann Cael

Vrijhaven is een dichterscollectief bemand door dichter Kenny Callens (syndroom van Down), schrijver-troubadour/(eind)redacteur Peter Holvoet-Hanssen (syndroom van Pan) en dichteres-actrice Ann Cael (syndroom van Sin Droom).

Sinds 2020 worden zij bijgestaan door ‘bootsvrouw’ Delphine Viaene die het trio begeleidt en begeestert.

In 2017 maakte Vrijhaven het Kunstenfestival Watou onveilig met hun spraakmakende, interactieve ‘Watoo Tattoo Sweat Shop’. In 2018 was er de dichtbundel en live voorstelling ‘Naar Nergens’ en sinds 2020 strikken ze als ‘windvangers’ de poëzie binnen de kunstexpeditie ‘De Windstoot’ een initiatief van Wit.h.
Tijdens het festival – op Wereld Downsyndroomdag en Wereldpoëziedag –  stellen ze een nieuwe, tweetalige dichtbundel voor in een speciaal klein formaat: het boekje is immers hun ‘geboorte’, een nieuwe lente.

Gasten worden onder hypnose gebracht, diepe poëzielagen worden ontgonnen. Zo wordt Vrijhaven ‘wakker’ – zo voelt wie door de windvangers ‘gevangen’ wordt zich bevrijd van etiketten, keurslijven, ja zelfs van ruimte en tijd. Dat is de kracht van hun samenwerking, van deze unieke, collectieve verzen – dat is de kracht van poëzie.

De bundel is een uitgave van L’Âne qui Butine.
Vrijhaven is ontstaan in de schoot van Wit.h Kortrijk en De Figuranten Menen.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag. Daarover later meer!

Doneer & steun Memento