Stefan Hertmans en Salma Nachi

20 maart van 19u30 tot 19u45
Online

Stefan Hertmans (°1951) is auteur van een omvangrijk literair en essayistisch oeuvre, waarvoor hij zowel in binnen- als buitenland veel lof voor krijgt. Hij publiceerde onder meer poëzie, romans, essays, theaterteksten en kortverhalen. Tot zijn meesterwerken behoort het veelgeprezen Oorlog en terpentijn, waarmee hij onder meer de AKO Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil won. De roman vormt een drieluik met De bekeerlinge en het recent verschenen De opgang, waarbij Hertmans heden en verleden ragfijn in elkaar laat overgaan. Stefan Hertmans is één van de vijf ambassadeurs van Memento Woordfestival 2021.

Als kind, duwde Salma Nachi (°1997) bazig pen en papier in haar moeders handen om haar verhalen op te schrijven. Op vandaag pakt Salma na een lange tijd haar pen weer op om de wereld in haar hoofd op papier te zetten. Hoewel ze bekend staat als ‘het meisje dat altijd lacht’, beschrijft ze haar schrijfsels toch eerder als eenzaam en treurig.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag. Daarover later meer!

Doneer & steun Memento