Mattijs Deraedt en Frederik Willem Daem

20 maart van 10u15 tot 11u15
Online

Mattijs Deraedt (°1993) is een Vlaamse dichter, zanger en tekstschrijver. Hij studeerde Schrijven aan het RITCS en was drie jaar lid van het collectief van de Letterzetter. Mattijs publiceerde onder meer poëzie in Het Liegend Konijn, De Revisor en Tirade. In april 2020 kwam zijn debuutbundel De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan op de markt, uitgebracht bij het Poëziecentrum. Daarin gaat de dichter op zoek naar zijn plaats in de wereld als jonge man. Van het platteland naar de stad, in de liefde en in de rouw. Telkens in een heldere taal, waarmee hij barsten probeert te slaan in het mannelijk pantser.

Frederik Willem Daem (°1988) is een Brusselse schrijver. Hij publiceerde verhalen in onder meer Das Magazin, Revisor, The Literary Review, DW B en Oogst, waarvan hij medeoprichter is. In de nazomer van 2015 verscheen zijn kortverhalenbundel Zelfs de vogels vallen, waarmee hij de Debuutprijs 2016 won. In 2020 bevestigde Daem zijn status als beloftevolle schrijver met Tekens van Leven, uitgebracht bij de Bezige Bij. Het boek kreeg lovende recensies en werd onder andere genomineerd voor de Bronzen Uil.

Samen worden zij op de rooster gelegd door auteur en acteur Rashif El Kaoui.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag. Daarover later meer!

Doneer & steun Memento