Lize Spit

19 maart van 21u00 tot 22u00
Online

Lize Spit (°1988) is een jonge Belgische schrijfster. In 2013 won ze zowel de jury- als de publieksprijs van WriteNow!, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in de lage landen. Met haar debuutroman Het Smelt toonde ze zich onmiddellijk als een van de meest talentvolle schrijfsters in het Nederlandse taalgebied. Het boek won dan ook verschillende grote prijzen. Haar tweede roman, Ik ben er niet verscheen als bij verrassing op 10 december 2020 en bleek opnieuw een overrompelend succes, 50.000 exemplaren van het boek gingen al over de toonbank. Ik ben er niet is een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die op hun eigen manier gemankeerd zijn, maar die hun uiterste best doen opgemerkt te worden, lief te hebben en te leven.

Lize Spit is één van de vijf festivalambassadeurs van het Memento Woordfestival. Gedurende een uur wordt zij geïnterviewd door journalist en recensent Dirk Vandenberghe.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag. Daarover later meer!

Doneer & steun Memento