Nikkie Van Lierop en Jeroen Olyslaegers

20 maart van 21u00 tot 22u00
Online

Jeroen Olyslaegers (°1967) is een Vlaamse schrijver en theatermaker. Hij publiceerde onder andere in Yang, DW B en De Vlaamse Gids. In 2009 verscheen zijn roman Wij, het eerste deel van een satirisch drieluik, gevolgd door Winst en Wil. Met het sluitstuk van die trilogie wist hij onder andere de Fintro Literatuurprijs, de Confituur Boekhandelsprijs en de F. Bordewijk-prijs te winnen. Met zijn meest recente roman Wildevrouw schreef hij de voorlopige kroon op zijn werk. Een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

Nikkie Van Lierop (°1963), ook wel bekend als Jade 4 U, is een Belgische zangeres die verschillende grote hits heeft gehad. Ze zingt onder andere voor haar bands Lords of Acid en Praga Khan. Haar solomateriaal brengt ze uit onder de naam Darling Nikkie. Sinds enkele jaren heeft ze zich ook op het schrijven geworpen. Zo publiceerde ze samen met Fleur Van Groningen een boek over de menopauze en kwam in 2020 haar debuut Te dom voor de duivel uit bij uitgeverij Lebowski. Te dom voor de duivel is het verhaal van een vrouw op zoek naar geluk, om slechts het tegendeel te vinden.

Journalist en recensent Dirk Vandenberghe vraagt hen een uur lang het hemd van het lijf.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag. Daarover later meer!

Doneer & steun Memento