Hans Depelchin en Gaea Schoeters

20 maart van 18u00 tot 19u00
Online

Hans Depelchin (°1991) is als schrijver niet nieuw op het Memento Woordfestival. Zo betrok hij in 2018 nog de glazen kiosk op de graanmarkt met Jonas Bruyneel vanuit zijn kunstzinnig muziekproject Boonyi. Naast schrijver is Depelchin theatermaker en performer. Hij publiceerde zowel proza als poëzie in Kluger Hans, Het Liegend Konijn, DW B en Deus Ex Machina. In 2020 debuteerde Depelchin met de woelige stadsroman Weekdier, uitgegeven bij Uitgeverij De Geus. In de roman volgen we enkele bewoners van de Bevrijdingslaan, die allesbehalve bevrijd zijn, maar wel naar vrijheid streven. Ondertussen proberen ze te voldoen aan de eisen van de buitenwereld. Een wereld die geen rekening houdt met zoekers, maar ingericht lijkt op wie denkt het gevonden te hebben.

Gaea Schoeters (°1976) is auteur, journalist en librettist. Ze debuteerde met korte verhalen en schreef onder meer het reisboek Meisjes, moslims en motoren, de literaire thriller Diggers en de romans De kunst van het vallen en Zonder titel #1. In 2020 verscheen van haar pen Trofee bij Querido. In Trofee leeft Hunter White voor de jacht op groot wild: in die ultieme krachtmeting met de natuur voelt hij dat hij leeft. Maar als hij naar Afrika vertrekt om een neushoorn te schieten, de laatste van de Big Five die hem nog ontbreekt, geeft het lot de jacht een andere wending. Zijn droom verandert algauw in een nachtmerrie die hem steeds dichter bij de duisternis in zijn eigen hart brengt. Is er nog een weg terug? Het werk van Schoeters situeert zich op het snijvlak van vormexperiment en maatschappelijk engagement.

Acteur en auteur Rashif El Kaoui is de interviewer van dienst.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag. Daarover later meer!

Doneer & steun Memento