Dalilla Hermans en Tine Lefebvre

20 maart van 10u00 tot 10u15
Online

Dalilla Hermans (°1986) is een Belgische schrijfster, columniste en televisiemaakster van Rwandese afkomst. In 2017 verscheen haar debuut Brief aan Cooper en de wereld, een autobiografisch verhaal gericht aan haar zoon. Hermans schreef daarna onder meer kinderboeken, columns, beschouwingen en thrillers. Een beschouwing van haar werd opgenomen in Zwart-Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen. In 2020 stelde ze samen met Ebissé Rouw het boek AfroLit samen, een bloemlezing van moderne literatuur uit de Afrikaanse diaspora.
Dalilla Hermans is één van de vijf festivalambassadeurs van het Memento Woordfestival.

Tine Lefebvre (°1994) woont in Kortrijk. Als copywriter is ze dagelijks bezig met taal, maar ook naast het werk vindt ze de weg naar pen en papier. In 2013 schreef ze het kortverhaal Moeman, waarmee ze tweede werd tijdens de Gentse voorronde van Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Nederland. Voor het museum 1302 ontwikkelde ze een kinderverhaal samen met illustratrice Astrid Verplancke.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag. Daarover later meer!

Doneer & steun Memento