Annelies Verbeke en Mohammed Benzakour

20 maart van 14u45 tot 15u45
Online

Mohammed Benzakour (°1972) is een socioloog, schrijver, columnist en dichter van Marokkaanse origine. Met zijn romans sleepte hij al verschillende prijzen in de wacht. Zo won hij in 2014 de E. du Perronprijs met zijn roman Yemma en ontving in 2016 de ANV Debutantenprijs voor De koning komt. Zijn jongste worp De ogen van Fadil is zijn eerste verhalenbundel en verscheen bij uitgeverij Anthos.

Annelies Verbeke (°1976) is romancier, essayist en scenarioschrijver. Met haar debuutroman** Slaap!** werd ze onmiddellijk internationaal bekend en won onder meer de Vlaamse Debutantenprijs, De Vrouw en Kultuur Debuutprijs en Het Gouden Ezelsoor. Daarnaast won ze ook nog vele andere prijzen, zoals de F. Bordewijkprijs voor haar roman Dertig dagen en de Maarten Biesheuvelprijs voor haar verhalenbundel *Halleluja.* In haar meest recente roman Treinen en kamers vervlecht Verbeke 4200 jaar literatuurgeschiedenis uit de hele wereld, gaande van Hadewijchs Liefdesliederen tot het Hoofdkussenboek van de Japanse Sei Shonagon. Het resultaat zijn 15 verhalen die in hun vormexperiment zowel essay en theaterkunst als droom en meditatie vermengen.

Samen worden zij een uur lang onderworpen aan het vragenvuur van journalist en recensent Dirk Vandenberghe.

Tickets

Dit jaar is het festival gratis. Wil je de organisatie steunen? Dan kan je een donatie doen in ruil voor een boek of tote bag. Daarover later meer!

Doneer & steun Memento